Nutrició
autèntica dieta mediterrània



Valors energètics

La patata és un dels ingredients més naturals i saludables de la dieta mediterrània, juntament amb l'oli l'oliva. Molt nutritives, aporten al organisme importants quantitats de proteïnes, hidrats de carboni i vitamines B i C. Fàcils de digerir, proporcionen al organisme unes 70 calories per cada 100 grams.


INFORMACIÓ NUTRITIVA (100 grams)
KJ Kcal Proteïnes Hidrats de carboni Greix (g) Vit B-1 Vit B-2 Vit C
Patates bullides 258 68 2 15 0 1.10 1.04 8
Arròs 619 148 3 34 0 0.02 0.01 0
Pasta 506 121 11 71 4 0.03 0.01 0


Receptes amb Patata Bona


PATATES "A LO POBRE" (VIUDES)

Preparació: 15 min.
Cocció: 20 min.
Per quatre persones.

Ingredients: 1/4 de kg de patates; 1/2 decilitre d'oli; 2 dents d'all; julivert i sal.

1) Pelau, rentau i eixugau les patates amb un drap; tellau-les com si fos per una truita a rodanxes primes; picau els alls i el julivert.

2) Posau la paella al foc amb l'oli, i quan estigui calent, tirau-hi les patates, assaonau-les amb sal; amb una tapadora, tapau la paella perquè comenci a fregir gràcies a l'oli i al vapor que es produeix a foc moderat, girant-les de tant en tant amb la giradora.

3) A la meitat de la cocció, afegiu els alls picats i una cullerada de julivert també picat; s'aferren entre elles i unes solen quedar blanques i les altres rosses.